Vaikka viime kasvukausi ei kovin rohkaiseva ollut, niin taas yritetään...

KYLVÖLISTA 2012

kylvöpäivä, laji, mistä ostettu, kylvetyt siemenet, kylvöalusta, säilytys

6.1.-12, morsiusharso (en ole koskaan onnistunut saamaan tätä taimeksi asti!), Plantagen, n. 13, pakastepussiin mahdollisimman ilmatiiviisti suljetut turvekiekot (huono idea koska kaatuivat enkä saa niitä pystyyn koska en halua avata pussia), jääkaappi?
6.1.-12, Campanula patula "?" - perennamuoto harakankellosta (normaalisti 2-vuotinen), rareplants.de, n. 10 ?, mikrossa "steriloitu"multa-akvaariohiekka -seos ja vermiculate, ikkunalle (itää valossa)
6.1.-12, Gladiolus imbricatus - ? (saattaa talvehtia Suomessa), rareplants.de, n. 20, perlite, jääkaappi
6.1.-12, Gladiolus palastris - ? -''-, -''-, -''-, -''-, -''-
7.1.-12, harakankello, vanhoja itsekerättyjä, 1?, vermiculate, ikkuna
7.1.-12, valk maitohorsma, Joy (vanhoja), n. 10?, vermiculate, jääkaappi
8.1.-12, syreeni yksink. , kerätty samana päivänä, n. 40 ?, perlite, jääkaappi
8.1.-12, syreeni kerrottu , -''-, n. 100 ?, -''-, -''-
8.1.-12, tyrni , -''-, n. 10 ?, -''-, -''-
8.1.-12, jokin ruusu (pitkulaiset kiulukat), -''-, n. 20 ?, -''-, -''-

 

Täksi talveksi en ole hyötänyt sipuleita ollenkaan. Istutin sen sijaan äitini puutarhaan kaikkea ihanaa (ainakin sinistä valkovuokkoa ja hyasintteja), mistä voin sitten myöhemmin ottaa osan takaisin ja kokeilla talvettamista parvekkeella. Parvekkeella on niin vaikeat talvehtimisolot, etten halunnut vielä yrittää.

Äidin puutarhaan päätyi myös ainakin vaalenpunaista voikukkaa, harakankelloa, 1 siemenestä kasvatettu villiviini ja sitten sitä "monivuotista hajuhernettä" jonka oikeaa nimeä en koskaan muista. Ei tullut kirjoitettua ylös mitä kaikkea sinne päätyi, joten ensi kesä onkin varmaan jännää aikaa kun unohdettuja kasveja "löytyy" sieltä täältä :-)

Toteutin lisäksi monivuotisen haaveeni ja tilasin lopultakin Espanjaan muuttaneesta, alunperin saksalaisesta nettikaupasta (rareplants) monivuotisen harakankellon siemeniä. Normaali harakankellohan on aika hankala, kun se ekana vuonna ei tee kukkia ollenkaan, ja toisen vuoden jälkeen se jo kuolee. Toivotaan että tilattu kanta on tarpeeksi talvenkestävä Suomessa ja jopa parvekkeella.