005-1.jpg

Nyt on sen verran selvinnyt tuosta Photobucket-ongelmasta, että vika on mun koneellani eikä esim. salasanassa. Voin laittaa kuvia sinne esim. kirjaston koneelta, mutta aika hankalaahan se on jos mun pitää ensin lähettää itselleni ne kuvat sähköpostitse (muistitikkua ei voi käyttää), mennä kirjastoon, tallentaa lähettämäni kuvat kirjaston koneelle, siirtää ne kuvat Photobucketiin ja sitten palata kotiin kirjoittamaan blogia. En mitenkään pysty pitämään blogia ihan reaaliajassa näiden ongelmien takia.

__________________________________

 

Mutta asiaan: Keräsin viikko sitten luonnosta (lisää) käenkaalia. Se on mielestäni mainio aluskasvi isojen kasvien juurelle koska se viihtyy varjossa ja pienijuurisena ja -kokoisena kasvina se ei häiritse muita kasveja. Kukkakin on todella söpö. Löysin yhden yksilön, jonka kukinta oli hieman lilahtavampi kuin muiden:

0011.jpg

Keräsin myös tätä luonnonorvokkia (keto-orvokki?):

029.jpg

Mukulaleinikkiä sain muutaman mukulan ja istutin eri purkkeihin:

004-2.jpg

Samoin balkaninvuokkoa:

011.jpg

Sammalleimulla on kauniit yksittäiset kukat, joskin kokonaisuutena tämän viime syksynä istutetun kasvin kukinta oli melko harva ja lyhytkestoinen:

010-2.jpg

Tässä on menossa titaanien taistelu. Vasemmalla kirjovuohenputkea ja oikealla isokiertoa eli karhunköynnöstä (alhaalla taitaa olla vielä kolmas sitkeä leviäjä, suikeroalpi). Saa nähdä kumpi (mikä) voittaa:

 021-2.jpg

____________________________________

Viikonloppuna joukon jatkeeksi pitäisi tulla uusi puutarhurin apuri. Tervetuloa, odotamme täällä jo kovasti!

007-1.jpg